Duurzaamheid

Groen wonen in optima forma

Wonen in de Thomashof draait niet alleen om comfortabel wonen in een modern ontworpen appartement, er wordt ook naar de toekomst gekeken. Daarom worden de appartementen voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid.

Wonen in zo'n groene omgeving vraagt om een groene woning. Uw appartement is all-electric, waarbij u een deel van de energie zelf opwekt middels de zonnepanelen op het dak. Met een warmtepomp kunt u de temperatuur in huis helemaal naar wens regelen. Bijkomend voordeel is dat u de warmtepomp niet alleen in de winter gebruikt om uw appartement te verwarmen, maar ook in de zomer om uw woning te koelen. Dat is groen wonen in optima forma!

Zonnepanelen

Ieder appartement is in de basis voorzien van 6 zonnepanelen á 350kw/st. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit voor uw appartement. Het is mogelijk BTW, die u betaalt over de aankoop, terug te vragen. Dit geldt zolang de regeling vanuit de overheid van kracht is.

Warmtepomp

Ieder appartement is individueel voorzien van een brine/water warmtepompen. Deze warmtepompen maken gebruik van aardwarmte voor duurzame verwarming, warmtapwaterbereiding en koeling. Via een bodemwarmtewisselaar wordt de opgeslagen energie uit de aardbodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat. Daarnaast biedt dit type warmtepomp de mogelijkheid tot (top)koeling.

Elektrisch rijden

Ter voorbereiding op een laadpunt voor een elektrische auto wordt er vanuit ieder appartement standaard een grondkabel vanuit de eigen meterkast naar de eigen parkeerplaats gelegd.
Uiteraard is er ook de mogelijkheid uw elektrische fiets in de afsluitbare gezamenlijke fietsenberging op te laden.

Hoogwaardige isolatie

De appartementen worden voorzien van en drievoudige beglazing en de meest duurzame installaties. Het is daarom belangrijk dat de ‘jas’ van de woningen goed past en voldoende warm is. Dit doen we door het toepassen van hoogwaardige isolatie. Friso werkt met prefab elementen die in de fabriek worden gemaakt. De isolatie wordt in de fabriek op de natte beton aangebracht, waardoor de isolatie naadloos sluit. Er wordt veel aandacht besteed aan het kierdicht maken van de appartementen, zodat het warmteverlies minimaal is.

Ventilate

De woning wordt voorzien van een Warmte-Terug-Win installatie. Deze installatie wordt afgekort ‘WTW-installatie’ genoemd. Het systeem blaast gefilterde buitenlucht het huis in en voert vervuilde binnenlucht af. Een warmte terugwin installatie is een centrale oplossing. Dit betekent dat één ventilatie-unit het hele huis ventileert. Als geheel zorgt de WTW-installatie ervoor dat overal in huis voldoende gezonde lucht is.
Een WTW-installatie doet meer dan alleen lucht toe- en afvoeren: de warmtewisselaar zorgt dat de lucht die het huis binnenkomt, de temperatuur krijgt van de lucht die wordt afgevoerd. Hierdoor hoeft de verwarming minder aan in de winter, en hoeft de airco minder hard te draaien in de zomer. Dit maakt een warmte terugwin installatie een klimaatvriendelijke binnenklimaatoplossing.

Wonen op

Thomashof Eilân

Heeft u vragen over of interesse in één van de 12 ruime appartementen? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze makelaars.

Klik hier
Heeft u vragen over of interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze makelaars.