Aanlegsteiger voor staande mast

Eén sluis verwijderd van de Friese Meren

Locatie

Een eiland midden in de stad

Een eiland midden in de stad; het klinkt wellicht gek, maar niets is minder waar. In Workum leven we met water. Dwars door de stad lopen diverse vaarten, singels en grachten. Daardoor ontstaan er idyllische plekjes, waar u midden in de stad woont aan het water. Eén van die unieke plekjes is in de woonwijk Thomashof. Hier realiseert Friso Bouwgroep 12 ruime appartementen aan het water met een eigen aanlegsteiger en een privéstrand. Het volmaakte slotstuk van deze waterrijke woonwijk.

Situatie & ligplaatsen

Ieder appartement heeft een eigen ligplaats. In de situatie ziet u welke ligplaats bij welk appartement hoort.

Omgeving

Een stad om u meteen thuis te voelen

Workum is één van de Friese elf steden. Met iets meer dan 4000 inwoners is het een bruisende stad met een actief verenigingsleven, waar u alles vindt dat u nodig hebt. Over historische rijkdom heeft u hier niets te klagen. In het centrum vindt u volop monumentale gebouwen, authentieke panden en rijksmonumenten. Dat én de vele zonnige terrasjes, goede restaurants en gezellige cafés maken van Workum een stad waar u zich meteen thuis zult voelen.

Workum waterstad

De Friese Meren in uw achtertuin

Uw nieuwe woonplek wordt omringd door het water van de Burefeart. Daardoor heeft u een eigen aanlegsteiger voor de deur. De ideale plek voor watersportliefhebbers. Met zo veel water kent Workum uiteraard diverse jachthavens. Handig wanneer u uw boot in de winter veilig wilt stallen. Via de sluis van Workum vaart u zo het IJsselmeer op. Gooi de trossen los en zet koers naar de prachtige Friese Meren in uw eigen achtertuin.

Blijft u liever met beide benen aan vaste wal? Ook voor fiets- en wandelliefhebbers biedt Workum een schat aan wandel- en fietsroutes. Ontdek de prachtige natuur of laat u meevoeren naar omliggende Elfsteden-stadjes als Hindeloopen, Stavoren of Bolsward.

Faciliteiten

Alles om de hoek

Workum heeft werkelijk alles in huis dat u zich kunt wensen. Naast de grote supermarktketens kent de knusse winkelstraat van Workum tal van kleine, ambachtelijke speciaalzaken. Van de warme bakker en de ambachtelijke slager tot de groenteboer; hier vindt u alles verser dan vers.

Begin de dag goed met een frisse duik in zwembad De Rolpeal in de stad of breng een bezoek aan het sport- en gezondheidscentrum. Op zoek naar een culturele invulling? Het Jopie Huisman Museum in de stad is een bezoek meer dan waard. Met een eigen treinstation, uitstekende busverbindingen en de A7 als uitvalsweg bent u in nog geen anderhalf uur in Groningen, Amsterdam of Zwolle.

Aldi
Poiesz

Wenje op

Thomashof Eilân

Heeft u vragen over of interesse in één van de 12 ruime appartementen? Neem geheel vrijblijvend contact op onze makelaar.

Heeft u vragen over of interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze makelaars.